Сергій Полонський заявив про плани висуватися в президенти Росії


Опубликованно 27.11.2017 03:13

Сергій Полонський заявив про плани висуватися в президенти Росії

Засновник компанії Mirax Group Сергій Полонський заявив про намір висунути свою кандидатуру на пост президента Росії, повідомляє RNS. Бізнесмен вже почав підготовку до участі у виборчій кампанії, розповів агентству начальник передвиборчого штабу Полонського колишній депутат Держдуми Максим Шингаркин.

Свою передвиборну програму Сергій Полонський планує представити 14 листопада, говориться в повідомленні RNS. За словами бізнесмена, сьогодні в Росії необхідно займатися проблемами ведення бізнесу.

У грудні минулого року Сергій Полонський вже заявляв про свій намір висуватися в президенти Росії. Тоді бізнесмен перебував під слідством у справі про розкрадання коштів пайовиків елітних житлових комплексів «Кутузовська миля» і «Рублевська Рів'єра» в розмірі 2,4 млрд руб. Сторона держобвинувачення просила суддю визнати Сергія Полонського винним за двома епізодами шахрайства і призначити йому покарання у вигляді восьми років колонії загального режиму зі штрафом 900 тис. руб.

Нагадаємо, в липні 2017 року екс-главу Mirax Group визнали винним і засудили до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Суд перекваліфікував його дії на ч. 4 ст. 159.4 КК РФ («шахрайство в сфері підприємницької діяльності»). Протягом декількох років Сергій Полонський переховувався в Камбоджі, проте в травні 2015 року був депортований. У Москві його помістили в СІЗО «Матроська тиша». Судовий процес у справі Полонського почався в кінці 2016 року. По закінченні терміну давності у липні поточного року бізнесмен був звільнений у залі суду.

«Панель треба будувати за МКАД. Досить, що пів-Москви в хрущовках. В жодній столиці Європи не будують панельні будинки. І в Москві, і в Пітері треба заборонити зводити панель». (2010)

На фото: Сергій Полонський в офісі компанії Mirax Group

Раніше стало відомо, що держзвинувачення попросило Мосміськсуд скасувати вирок бізнесменові і призначити йому покарання у вигляді восьми років колонії загального режиму, а також штрафу в розмірі 900 тис. руб. Однак Мосміськсуд відхилив апеляцію прокуратури, залишивши в силі рішення Пресненського суду Москви.



Категория: Недвижимость