У Держдумі запропонували уточнити поняття «обманутий пайовик»


Опубликованно 28.11.2017 03:26

У Держдумі запропонували уточнити поняття «обманутий пайовик»

Робоча група по захисту прав пайовиків від партії «Єдина Росія» у Держдумі запропонувала внести зміни до наказу Мінбуду № 560 про критерії визнання пайовиків обдуреними. Про це заявив керівник групи Олександр Сидякін, повідомляє «РИА Новости».

Нинішні критерії не дозволяють охопити всіх пайовиків, які постраждали від недобросовісних забудовників, повідомив Сидякін. За його словами, наказ не враховує такий критерій, як банкрутство забудовника. Крім того, об'єкт можуть не визнати проблемним, якщо він будується з відхиленнями від проектної документації.

«Потрібно конкретизувати, що таке проблемний об'єкт, потерпілий громадянин, щоб здійснювати більш повний облік випадків порушень у сфері пайового будівництва», — цитує Сидякіна інформагентство.

До реєстру ошуканих пайовиків в столиці не увійшли понад 2 тис. осіб, заявляв раніше глава Москомстройинвеста Костянтин Тимофєєв. З них близько 1,6 тис. людина не подали документи на включення до реєстру ошуканих пайовиків, а 500 москвичам влади відмовили, так як їх документи не відповідали критеріям, встановленим Мінбудом.

У Мінбуд з проханням спростити критерії віднесення громадян до числа ошуканих пайовиків звертався також голова Комітету Держдуми з ресурсів, власності і земельних відносин Микола Ніколаєв. Він зазначав, що зараз контролюючі органи мають право відмовляти громадянам у віднесенні до числа ошуканих пайовиків у разі виявлення будь-яких невідповідностей будівництва вимогам проектної документації та містобудівного плану.



Категория: Недвижимость