У Росії запрацював фонд захисту прав пайовиків


Опубликованно 29.11.2017 04:52

У Росії запрацював фонд захисту прав пайовиків

«Фонд захисту прав громадян — учасників пайового будівництва» зареєстрований 20 жовтня 2017 року у формі публічно-правовий компанії. Про це йдеться в повідомленні АІЖК, що надійшов у редакцію.

З цього дня будівельні компанії, що розпочинають будівництво нових житлових об'єктів, повинні вносити до нього внески в розмірі 1,2% від кожного договору пайової участі в будівництві (ДДУ). Несплата забудовником внеску у фонд пайовиків є підставою для припинення державної реєстрації договору участі в пайовому будівництві.

Громадянам буде виплачуватися відшкодування, якщо забудовник у судовому порядку визнаний банкрутом, стосовно нього відкрито конкурсне виробництво, а обов'язкові відрахування в компенсаційний фонд сплачено, сказано в постанові «Про порядок виплати громадянам за договорами участі в пайовому будівництві, які передбачають передачу житлових приміщень».

Приймаючи рішення про фінансування завершення будівництва, фонд буде враховувати ступінь готовності об'єкта, розмір наданих коштів і терміни закінчення будівництва, кількість укладених договорів пайової участі (ДДУ), а також кількість житлових та нежитлових приміщень, не обтяжених правами третіх осіб, випливає з тексту опублікованого постанови. Кошти будуть надавати юридичній особі, готового придбати об'єкт і виконати зобов'язання збанкрутілого забудовника перед учасниками будівництва, сказано в документі.

Рішення про добудову будинку або виплату компенсацій також стануть приймати самі покупці квартир. Передбачається, що вдома у високій стадії готовності вигідніше добудувати, а при низькій — виплатити покупцям гроші.

Номінальний рахунок Фонду для прийому внесків забудовників відкритий в АКБ «Російський капітал».

Документ про створення публічно-правовий компанії «Фонд захисту прав громадян — учасників пайового будівництва» підписаний Дмитром Медведєвим 12 жовтня.

Головою фонду прем'єр-міністр Дмитро Медведєв призначив генерального директора АІЖК Олександра Плутника.



Категория: Недвижимость