Будівля стайні XIX століття в центрі Москви виставлено на аукціон


Опубликованно 30.11.2017 04:26

Будівля стайні XIX століття в центрі Москви виставлено на аукціон

Частина ансамблю міської садиби Татарниковых XIX століття — колишня будівля стайні, розташований в п'яти хвилинах ходьби від станції метро «Таганська» у Великому Дров'яному провулку, виставлено на міський аукціон. Початкова ставка оренди стайні становить 941 тис. руб. в рік. Про це повідомляється в прес-релізі департаменту міста Москви по конкурентній політиці, що надійшов у редакцію.

Стайня являє собою цегляна нежитлова одноповерхова будівля і є частиною садиби, яку побудував знаменитий московський архітектор Едмон Юдицький. Площа об'єкту складає 116,3 кв. м. Власниками садиби були купці Татариновы — продавці товарів з льону, уточнюється в прес-релізі. В даний час садиба з стайнею знаходиться у власності міста Москви.

Вартість оренди буде переглянута в бік зниження і складе 1 руб. за 1 кв. м, коли майбутній інвестор відновить і пристосує об'єкт під сучасне використання. Відновлювальні роботи включають в себе посилення фундаментів, заміну інженерних систем і перекриттів, а також ремонт стін і покрівлі, йдеться в прес-релізі. На об'єкті повинні бути проведені історико-архітектурних дослідження для коректного проведення реставраційних робіт зовнішнього декоративного оздоблення та огорожі з в'їзними воротами, пояснюється в повідомленні.

Департамент Москви по конкурентній політиці буде приймати заявки на участь в аукціоні на оренду стайні до 20 жовтня 2017 року. Торги призначені на 26 жовтня 2017 року. Договір оренди укладається терміном на 49 років.

В кінці червня на продаж в центрі Москви був виставлений двоповерховий особняк XVIII століття, що належав Івану Шувалову — фаворита імператриці Єлизавети Петрівни і одного з творців першого тлумачного словника російської мови. Стартова ціна оренди составляла189 млн руб.



Категория: Недвижимость