Будинки Будьонівського містечка не будуть зносити в рамках програми реновації


Опубликованно 30.11.2017 20:14

Будинки Будьонівського містечка не будуть зносити в рамках програми реновації

Будинки з ансамблю історичного Будьонівського містечка, включені в програму реновації, будуть збережені, повідомляється в прес-релізі департаменту містобудівної політики міста Москви. Таке рішення було прийнято столичною владою після розгляду цього питання представниками Моськомархитектури, департаменту культурної спадщини та громадського руху «Архнадзор».

Після відселення мешканців 18 будинків там пройде капітальний ремонт, а потім будівлі будуть пристосовані для культурної та просвітницької діяльності, наголошується в прес-релізі.

«Будинки потрапили в програму реновації на підставі рішення загальних зборів власників. Ми не будемо виключати їх із програми, тому що вона передбачає не тільки знесення, але і реставрацію будівлі, якщо воно має в ній потребу. Після відселення мешканців та проведення капітального ремонту будинку Будьонівського містечка будуть пристосовані для культурної та просвітницької діяльності», — пояснив керівник департаменту містобудівної політики Москви Сергій Льовкін.

Будьонівський містечко — житловий квартал на Великий Поштовій вулиці — був побудований в 1927-1929 роках за проектом архітектора Михайла Мотылева. Архітектурний ансамбль створений у стилі конструктивізму і є прикладом комплексної забудови Москви 20-30-х років минулого століття.

У жовтні влада Москви заявили, що збережуть близько 200 історичних будинків, які увійшли в програму реновації житла. Подальша доля цінних для вигляду міста будівель ще не визначена — поки зрозуміло, що всіх їх мешканців розселять у нове житло, пояснив тоді заступник мера Москви по містобудівній політиці та будівництва Марат Хуснуллін. Всього в програму реновації увійшло 5144 будинку. В них розташовано 350,5 тис. квартир, в яких мешкають 1 млн москвичів. Програма реновації оцінюється в 3 трлн руб. і розрахована на 15 років.



Категория: Недвижимость