Московський фонд реновації очолив колишній глава ДСК-1


Опубликованно 03.12.2017 15:15

Московський фонд реновації очолив колишній глава ДСК-1

Генеральним директором московського фонду реновації житлової забудови призначений Анатолій Константинов — колишній глава ДСК-1. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні столичного уряду, повідомляє «Інтерфакс-Нерухомість».

Константинов працює в стройкомплексе міста з 1978 року і забезпечив введення понад 30 млн кв. м нерухомості. Довгий час він обіймав посаду генерального директора ДСК-1, а останнім часом — посаду заступника директора з будівельного виробництва в Управління експериментальної забудови мікрорайонів, пояснює видання.

Постанова уряду Москви про створення Фонду сприяння реновації житла було прийнято на початку серпня. Опікунська рада фонду, в завдання якого входить контроль і розробка стратегій реновації, очолив мер Москви Сергій Собянін. Рада по управлінню фонду реновації, який займеться вирішенням тактичних завдань, очолив заступник мера столиці Марат Хуснуллін. До ради фонду також увійшли депутати, представники громадських палат, наглядових органів та Мінбуду Росії. Витрати Фонду буде контролювати департамент фінансів московського уряду.

Президент Росії Володимир Путін 1 липня 2017 року підписав закон про реновації житлового фонду в Москві. Під реновацію підпадуть будівлі, побудовані з 1957 по 1968 рік, не вище дев'яти поверхів. В остаточний список п'ятиповерхівок, що підлягають знесенню, увійшло 5144 багатоквартирних будинків, близько 100 з них — дев'ятиповерхівки, а ще близько 250 представляють архітектурну та історичну цінність.



Категория: Недвижимость