Господарські будівлі запропонували визнати нерухомістю


Опубликованно 05.12.2017 05:39

Господарські будівлі запропонували визнати нерухомістю

Міністерство економічного розвитку Росії розробив поправки до Цивільного кодексу, які змінять статус господарських та технічних будівель. Про це повідомляє «Российская газета».

Будівлі та споруди пропонується вважати нерухомістю, якщо ці будови «міцно пов'язані з землею», - сказано в публікації. «Тобто переміщення без невідповідного збитку їх призначенню неможливо», — процитувала газета положення документа. Поправками пропонується реєструвати таку будову як нерухомість, якщо воно має самостійне господарське значення і може відокремлено виступати в цивільному обороті, уточнює видання.

Міністерство також запропонував вважати недобудовані споруди до реєстрації невід'ємним поліпшенням ділянки, повідомила «Російська газета». Невіддільними поліпшеннями будуть тільки створені шляхом будівництва або реконструкції, уточнюється в документі. Крім того, недобудовані будівлі у високій стадії готовності можна буде зареєструвати, що дасть власникові можливість швидше оформити право власності, зазначено в публікації. Це дозволить ввести недобудови в цивільний оборот, скорегувати оподаткування їх власників і правильніше оцінювати вартість земельних ділянок зі споруджуваними будинками, пояснила газета.

Аналогічним чином влітку минулого року влада вирішила визнати і дозволити реєструвати у власність машино-місця на підземних і окремо стоять парковках.



Категория: Недвижимость