Безпека в один клік: як перетворити звичайну квартиру в «розумний будинок»


Опубликованно 06.12.2017 11:52

Безпека в один клік: як перетворити звичайну квартиру в «розумний будинок»

У більшості жителів мегаполісів термін «розумний будинок» асоціюється насамперед з заміськими будинками, величезними бюджетами на установку обладнання, а також необхідністю свердлити стіни для прокладки проводів і установки датчиків. Але сьогодні цілком реально зробити «розумної» звичайну міську квартиру, причому з мінімальними витратами.

Один з таких прикладів — бездротова система Life Control від компанії «МегаФон», яка дозволяє управляти «розумними» датчиками і електроприладами, встановленими в квартирі або на дачі. Пристрої підключаються до центру «розумного будинку» і управляються за допомогою сайту lifecontrol.ru або мобільного додатку на базі ОС Android і iOS. Так, наприклад, «розумні» лампи, обладнані по всьому будинку, включаються по сигналу від датчика руху, а «розумна» розетка дозволяє віддалено керувати електроприладами і вести онлайн-журнал енергоспоживання.

Крім того, розробка дає можливість користувачам отримувати повідомлення на смартфон про несанкціоноване відкриття дверей, витік води, задимлення приміщень, віддалено стежити за станом квартири через Wi-Fi-камеру, дізнаватися, де є домашні тварини, через GPS-трекер, відстежувати фізичні навантаження, використовуючи фітнес-браслет, і багато іншого.

Центр «розумного будинку»

Датчик відкриття/закриття

Якщо господарі покинули квартиру на кілька годин, геотрекеры Life Control передають на смартфон інформацію про геолокації з точністю до кількох метрів, сигналізують про вихід з певної території та функціонують навіть на глибині одного метра під водою.

Датчик догляду за рослинами

«Розумна» лампа

Датчик протікання води

Всі датчики Life Control контролюються приладом під назвою «центр «розумного будинку» за винятком Wi-Fi-камери (це єдине провідне пристрій в лінійці). При цьому «розумні» лампи і розетки працюють як репитеры і передають сигнали від центру «розумного будинку» до інших пристроями і назад. У лінійку Life Control входить і власний датчик користувача — фітнес-трекер, який стежить за його активністю та якістю сну. З центром «розумного будинку» фітнес-трекер не пов'язаний, він відправляє дані на смартфон.

До Нового року діє акція: в комплектації «Базовий» покупка системи Life Control обійдеться абонентам «МегаФона» всього 10,6 тис. руб., а в комплектації «Безпека» — за 16,5 тис. руб. Подробиці — на www.lifecontrol.ru/promo



Категория: Недвижимость