Фуд-маркет створять на місці Міуського трамвайного депо в центрі столиці


Опубликованно 07.12.2017 04:26

Фуд-маркет створять на місці Міуського трамвайного депо в центрі столиці

Інвестиційна група «Сігма» створить фуд-маркет на місці Міуського трамвайного депо на Лісовій вулиці в центрі столиці. Про це повідомляє газета «Коммерсантъ».

Право оренди Міуського трамвайного депо «Сигма» отримала на 49 років, пояснює видання. За умовами торгів, які проводило ГУП «Мосгортранс», компанія повинна щорічно платити за оренду депо 120,6 млн руб. і зобов'язується реставрувати будівлі комплексу площею 17,4 тис. кв. м, що є об'єктами культурної спадщини, та адаптувати їх до сучасних умов. Єдиним обмеженням по використанню депо стала заборона на розміщення на його території шкідливих виробництв, випливає з публікації.

Планується, що фуд-маркет під назвою «Депо» буде створений у форматі, в якому працюють Даниловський і Усачевский ринки, а також готуються до відкриття майданчика Nikolskaya Market в «Микільська Плаза» Аркадія Новикова. У фуд-маркеті планується продавати сільськогосподарську продукцію, поруч з ним будуть розташовані кафе та ресторани, йдеться в замітці. Передбачуваний обсяг інвестицій в організацію простору під фуд-маркет становить $2-3 тис. за 1 кв. м, уточнює «Комерсант».

Підбором орендарів у «Депо» займається Олексій Васильчук, який разом з братом Дмитром розвиває бренди «Чайхона № 1», «Чайхона Easy», ObedBufet, Burger Heroes, уточнює газета.

Міуський парк кінно-залізних доріг був створений у 1874 році, з 1909 року він обслуговував трамваї, а з 1950-х років — тролейбуси. Тоді він називається 4-му тролейбусним парком імені Петра Щепетильникова. Підприємство закрилося в квітні 2014 року, близько десяти маршрутів його перевели в 5-й парк. У тому ж році розгорівся скандал навколо об'єкта: містозахисники стверджували, що влада хоче дозволити забудову найстарішого депо комерційної нерухомості площею 50 тис. кв. В підсумку комплекс визнали об'єктом культурної спадщини регіонального значення, а в мерії заявили, що в колишньому депо може з'явитися музей пасажирського транспорту.

У 2016 році було проведено обстеження технічного стану об'єкта. Воно показало, що зі стін випадає цегла, штукатурка і фарба відшаровуються, руйнуються декоративні елементи фасадів, огорожі пішли тріщини. В кінці лютого цього року московські влади виставили Миусское депо на торги. Повідомлялося, що будинок можна буде отримати в оренду на 49 років як мінімум за 3,6 млрд руб.



Категория: Недвижимость