Влада Москви оцінили вартість нових квартир за програмою реновації


Опубликованно 08.12.2017 02:00

Влада Москви оцінили вартість нових квартир за програмою реновації

Ринкова вартість квартир, які переселять москвичів в рамках програми реновації, буде вище тих, де вони зараз проживають. Про це повідомив заступник голови департаменту містобудівної політики Москви Андрій Валуй, повідомляє «Інтерфакс-Нерухомість».

До квартир, які переселять людей, застосовуються поліпшені стандарти обробки, у будинках передбачені підземні і надземні паркування, уточнив Валуй. «Ринкова вартість [нових квартир] буде на 30% вище вартості житла, у якому зараз проживають люди», — підкреслив заступник голови департаменту. Він нагадав, що перші переселення в рамках проекту реновації почнуться до 2018 року.

На майбутній трирічний період на реновацію в бюджет закладено 400 млрд руб., які будуть витрачені на першу хвилю проекту, уточнив Валуй. За його словами, в цей час плануються витрати на розробку стартових майданчиків, проектування об'єктів і компенсацію власникам нежитлових приміщень. На проектування об'єктів із закладеної в бюджет суми піде 7%, а 70% буде витрачено на будівельно-монтажні роботи, резюмував глава департаменту.

У шести округах Москви почали готувати проекти для стартових майданчиків за програмою реновації. Перші проекти планування територій розроблять для стартових майданчиків, розташованих у Східному, Північно-Східному, Південно-Східному, Зеленоградськ, Троїцькому та Новомосковському округах. Вже в наступному році під переселення за програмою реновації буде готово близько 1 млн кв. м житла, заявляв раніше заступник мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін.



Категория: Недвижимость