Ріелтори помітили зростання попиту на квартири в московських хрущовках під знесення


Опубликованно 10.01.2018 01:47

Ріелтори помітили зростання попиту на квартири в московських хрущовках під знесення

У вересні цього року зріс попит на найдешевші квартири в п'ятиповерхівках, що потрапили в програму реновації. Популярністю користувалися потребують ремонту «двушки» на перших і останніх поверхах, іноді навіть після затоки. Про це йдеться в дослідженні компанії «Міель-Мережа офісів нерухомості», що надійшов у редакцію.

Такий висновок ріелтори зробили, проаналізувавши ціни на московські двокімнатні квартири: ще в серпні їх середня вартість доходила до 9,2 млн руб., а у вересні цей показник склав 7,7 млн руб. Помітне падіння цін на такі об'єкти обумовлено тим, що покупці активно купували самі бюджетні «двушки», у тому числі розташовані в п'ятиповерхових будинках, внесених у програму реновації, йдеться в прес-релізі.

Квартири в хрущовках під знесення купують в основному ті, хто не збирається в них жити в даний час, але готовий почекати отримання житла в новобудові по програмі реновації, відзначають ріелтори.

«Однокімнатні квартири в абсолютному вираженні, звичайно, в середньому коштують дешевше, але двокімнатні все ж зручніше для життя. Зараз після всіх дисконтів цілком можна знайти «двушку» в п'ятиповерховому будинку за гроші, порівнянні з вартістю непоганий «одинички». А двокімнатна квартира в новобудові — це вже не стартове житло, а хороший варіант навіть для сім'ї», — пояснила керуючий партнер «Міель-Мережа офісів нерухомості» Марина Толстик.

Квартири в п'ятиповерхових будинках — одні з найдешевших в Москві, а якщо житло знаходиться у поганому стані або володіє іншими недоліками, покупець може розраховувати на значну знижку. Зараз 1 кв. м житла в панельній п'ятиповерхівці в Москві коштує в середньому 164,2 тис. руб., в цегляному — 184,3 тис. руб.

Після оголошення про початок програми реновації квартири в столичних хрущовках стали дорожчати. Тільки в липні цього року ціни на житло в панельних п'ятиповерхівок в центрі Москви зросли на 16%, аналітики повідомляли «Інком-Нерухомості». Ріелтори пов'язували зростання цін з вимиванням найбільш ліквідних об'єктів.



Категория: Недвижимость