Мосгорнаследие рекомендувало виключити собор з програми реновації


Опубликованно 11.01.2018 00:08

Мосгорнаследие рекомендувало виключити собор з програми реновації

Мосгорнаследие рекомендує виключити з затвердженого напередодні списку будинків, які планується знести в рамках програми реновації, об'єкти авторської архітектури епохи конструктивізму та старообрядницький Успенський собор. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в прес-службі департаменту.

Напередодні громадський рух «Архнадзор» виявило в затвердженому владою Москви списку будинків, що зносяться об'єкт культурної спадщини — Успенський собор старообрядницької церкви і два об'єкта авторської архітектури епохи конструктивізму.

«Будівля виявленого об'єкта культурної спадщини, розташованого за адресою Марксистська, і житлові будови комплексу Будьонівського селища Великий Поштовій вулиці представляють історико-культурну цінність і не можуть бути знесені через свою важливість для культурної спадщини столиці», — цитує ТАСС представника Мосгорнаследия. Він підкреслив, що об'єкти є житловими і потрапили в список реновації, оскільки більшість мешканців даних будинків проголосували за включення їх у програму.

При Москомархітектуре щотижня збирається робоча група, до складу якої також входять представники Мосгорнаследия, Громадської палати РФ, громадської організації «Архнадзор», нагадав представник Мосгорнаследия. За його словами, мета робочої групи — визначити особливо цінні для міста будівлі, які слід виключити із списку реновації.

Храм Успіння Пресвятої Богородиці, побудований у 1906-1907 роках за зразком Успенського собору в Кремлі, спроектований архітектором Миколою Полікарповим. За радянської влади собор був закритий у 1935 році перероблений в чотириповерховий гуртожиток для робітників заводу «Станколит». При перебудові будівлі ліквідовані пятиглавие, дзвіниця та огорожа.

3 жовтня влада Москви розширили список будинків, включених в програму реновації. Зміни відбулися у зв'язку із закінченням перевірки протоколів загальних зборів власників житла, які голосували про входження в програму або про вихід з неї.



Категория: Недвижимость