У Москві зареєстрований перший договір з Фондом захисту пайовиків


Опубликованно 12.01.2018 00:19

У Москві зареєстрований перший договір з Фондом захисту пайовиків

Управління Росреестра по Москві зареєструвало перший договір пайової участі (ДДУ) у будівництві житла, внесок за яким внесена забудовником у Фонд захисту прав громадян — учасників пайового будівництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління Росреестра по Москві. Договір між забудовником і першим учасником пайового будівництва укладений щодо майбутньої квартири в споруджуваному житловому комплексі в Новомосковському адміністративному окрузі, уточнює відомство.

Державна реєстрація ДДУ стала можливою після перевірки столичним Росреестром факту сплати забудовником обов'язкових відрахувань до Фонду захисту пайовиків, йдеться в повідомленні. По кожному наступному ДДУ забудовник буде також перераховувати обов'язкові внески до фонду.

Фонд захисту прав пайовиків заробив у Росії в жовтні. Тепер всі забудовники житла, що залучають грошові кошти пайовиків, зобов'язані вносити внески до фонду в розмірі 1,2% від кожного ДДУ. Нова структура має стати основною гарантією захисту прав учасників пайового будівництва: у разі неспроможності забудовника компенсаційний фонд гарантує учасникам пайового будівництва або повернення вкладених коштів, або завершення будівництва. Росреестр контролює надходження внесків по кожному окремо взятому житловому приміщенню.



Категория: Недвижимость