Будівля з нотами на фасаді побудують для школи їм. Глінки в Москві


Опубликованно 13.01.2018 00:59

Будівля з нотами на фасаді побудують для школи їм. Глінки в Москві

Дитяча музична школа імені Глінки переїде в новий будинок, фасад якого прикрасять ноти. Про це на своїй сторінці «ВКонтакте» повідомив мер Москви Сергій Собянін.

«Дитяча школа мистецтв ім. Глінки, яка чверть століття винаймала приміщення, скоро переїде. Вже затвердили досить незвичайний проект будівлі. У ньому буде підвісна скляна галерея для виставок, а фасад прикрасять ноти», — написав Собянін.

Площа нової будівлі складе 3,5 тис. кв. м, уточнює портал столичної мерії. Відвідувати школу зможуть близько 600 дітей. Будівля буде різнорівневим — трьох - і чотириповерховим. На кожному поверсі передбачені класи для занять, в яких дітям будуть викладати музику, спів, танці і малювання. Крім того, на першому поверсі розмістяться медичний кабінет, буфет і гардероб. Частина другого поверху займе концертний зал на 300 місць. На третьому поверсі, крім навчальних кімнат, розташується камерний зал, а на четвертому обладнують бібліотеку, випливає з матеріалів столичної мерії.

В архітектурному оформленні фасаду відіб'ють музична спадщина композитора Михайла Глінки, в честь якого названа школа, розповів головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов. За його словами, праворуч від входу на рівні третього поверху з'явиться нотна фраза — невеликий закінчений музичний уривок з опери «Іван Сусанін». Музичні ноти, які звучать у фіналі опери, будуть висотою до трьох метрів, їх зроблять з металу, підкреслив архітектор. Він пояснив, що уривок з «Івана Сусаніна» був обраний тому, що саме це музичний твір Глінки є першою російською класичною оперою, наголошується в повідомленні столичної мерії.

Дитяча музична школа імені М. І. Глінки була утворена в 1970 році. За останній рік лауреатами та дипломантами міжнародних, російських, московських конкурсів і фестивалів стали 294 випускники цього закладу. Нині музична школа орендує будівлю у Патріаршого подвір'я храмів Ніколо-Перервинского монастиря.



Категория: Недвижимость