В Італії виставлять на торги віллу забудовника Алабяно-Балтійського тунелю


Опубликованно 18.01.2018 00:19

В Італії виставлять на торги віллу забудовника Алабяно-Балтійського тунелю

Кредитори Банку Москви (приєднаний до групи ВТБ) отримали під свій контроль маєтку під Флоренцією екс-глави НВО «Космос» Андрія Чернякова, який переховується від російського і британського правосуддя. Про це пише «Коммерсантъ».

В липні поточного року за заявою Банку Москви суд у Лондоні визнав екс-главу «Космосу» банкрутом, призначивши конкурсних керуючих на його активи. Через місяць представники банку подали в суд Флоренції заяву про визнання повноважень англійських конкурсних керуючих на території Італії, яке було задоволено у вересні. МВС Росії шукає Андрія Чернякова за махінації з кредитними коштами Банку Москви, нагадує видання.

П'ятиповерхова вілла IL Poderino площею 2,2 тис. кв. м (15 спалень і 14 ванних кімнат) і ще чотири будівлі поменше розташовані на території в чотири гектари. На території маєтку стояли статуї, був розміщений древній колодязь, а також споруджено сучасний басейн. Віллу IL Poderino кілька років тому міжнародне ріелторське агентство sotheby's оцінило в €14,5 млн, однак передбачається, що зараз ціна може бути набагато вище, відзначається в публікації.

Перебуваючи в розшуку, Андрій Черняков відреставрував споруду XV століття, висадив на її території бамбукову гай, оливковий сад і виноградник, щоб разом зі своїм сином Давидом зайнятися виробництвом оливкової олії та вина. Запаси, призначені для гостей, разом з нерухомістю дісталися кредитору Чернякова, уточнює «Комерсант».

Торги, за даними видання, відбудуться в першому-другому кварталах 2018 року. Причому на них буде виставлена не тільки IL Poderino. Справа в тому, що крім маєтку конкурсні керуючі отримали під свій контроль яхту побіжного будівельника «Святий апостол Андрій Первозванний», що стоїть у належала йому ж причальної стінки у відомій на весь світ бухті Поетів містечка Ла-Спеція, йдеться у публікації.

«Коммерсант» нагадує, що раніше суд Флоренції, заарештував цілий комплекс в стилі римського палаццо, що належить панові Чернякову. Також серед таких активів та апартаменти пана Чернякова в Дубаї, які коштують понад $1 млн, маєток в підмосковній Малаховке, на території якого знаходяться фітнес-центр і банний комплекс площею понад 1 тис. кв. м. Вони будуть продані в рахунок погашення боргів екс-глави НВО «Космос», уточнює видання.



Категория: Недвижимость