Медведєв заявив про можливий зрив плану по введенню житла


Опубликованно 20.01.2018 00:48

Медведєв заявив про можливий зрив плану по введенню житла

Плани по введенню 75 млн кв. м житлової нерухомості в Росії на 2017 рік можуть бути не досягнуті. Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляється на сайті кабміну.

Ринок житлової нерухомості поступово відновлюється, зазначив Медведєв. «Ставки по іпотеці знизилися, ціни на житло стабілізувалися. Однак є ризики, що ми не досягнемо планового показника введення житла. У 2015 році був пік кризи, ринок падав, інвестори практично не запускали нові проектів. Цей відкладений ефект ми відчуваємо зараз», — сказав прем'єр. Він підкреслив, що і регіони, і федеральні відомства повинні спрямувати зусилля на збільшення обсягів житлового будівництва, оперативніше надавати земельні ділянки забудовникам, максимально спрощуючи адміністративні процедури, зокрема видачу дозволів на будівництво.

З початку року було видано майже 0,5 млн позик по іпотеці, підкреслив прем'єр-міністр. За його словами, це означає, що в Росії активно вирішується житлове питання.

За підсумками 2017 року в Росії очікується введення такої ж кількості квартир, що і в минулому році, — близько 1,2 млн, заявив напередодні міністр будівництва і ЖКГ Михайло Мень. За його словами, за вісім місяців поточного року було введено 23,3 млн кв. м житлової нерухомості, що лише на 3,5% менше, ніж в 2016 році.



Категория: Недвижимость