Мінбуд змінив критерії для ошуканих пайовиків


Опубликованно 20.01.2018 00:48

Мінбуд змінив критерії для ошуканих пайовиків

Міністерство будівництва і ЖКГ розробило нові критерії, згідно з якими громадян — учасників пайового будівництва можна віднести до числа ошуканих пайовиків. Проект постанови опублікований на порталі нормативних правових актів.

Термін невиконання забудовником зобов'язань, після якого громадянин може подавати заявку на включення в реєстр постраждалих пайовиків, скорочується з дев'яти до шести місяців, сказано в наказі Мінбуду.

Об'єкт будівництва тепер відноситься до проблемних, якщо щодо забудовника введена одна з процедур, застосовуваних у справі про банкрутство, зазначено в документі. Порушення забудовником проектної документації перестає бути перешкодою для віднесення об'єкта до проблемних, зазначено в рішенні міністерства.

Наявність договору страхування відповідальності забудовника перестає бути перешкодою для віднесення громадянина до числа постраждалих, якщо страхова компанія знаходиться в одній з процедур, застосовуваних у справі про банкрутство, уточнив Мінбуд.

Громадське обговорення проекту наказу триватиме до 13 грудня 2017 року, повідомив Єдиний реєстр забудовників. Наказ підписаний міністром будівництва та житлово-комунального господарства Росії Михайлом Менем, а контроль за його виконанням покладено на заступника міністра Микиту Стасишина.



Категория: Недвижимость