Столична влада пообіцяла не вводити платні парковки у дворах


Опубликованно 21.01.2018 00:36

Столична влада пообіцяла не вводити платні парковки у дворах

Платне паркування у дворах столиці вводити не планується. Про це в інтерв'ю газеті «Комерсант» розповів заступник мера Москви з питань транспорту Максим Ликсутов.

Всі повноваження визначати, для яких цілей використовувати свою дворову територію, є у самих жителів, уточнив чиновник. «Як людина, відповідальний в уряді Москви за паркувальне простір, можу сказати, що в Москві ніколи питання платного паркування у дворі не обговорювалося і не виносився на обговорення. Ми є категоричними противниками будь-якого регулювання дворової території з боку уряду Москви», — підкреслив віце-мер.

У 2017 році Держдума прийняла закон «Про організацію дорожнього руху», який вступає в силу в кінці 2018 року, пише видання. Цим законом дозволяється вводити тимчасове обмеження або припинення руху транспортних засобів окремих видів, категорій, екологічного класу, а також щодо певних днів і часу доби», випливає з публікації.

В даний час столичні власті знаходяться в глибокій стадії аналізу даного закону, зазначив заступник мера. «Можу сказати, що багато з тих рішень, які в закон потрапили, вже в Москві застосовувалися. Держдума просто дала більш чіткі вступні та систематизувала їх для регіонів. Тому автомобілістам не треба в 2018 році в місті чекати нововведень», — сказав Ликсутов.

У 2014 році повідомлялося, що Центр організації дорожнього руху неодноразово вводив платні парковки в окремих районах Москви на прохання мешканців, а пізніше пообіцяв розширювати охоплення платних паркінгів, якщо цього вимагатимуть городяни. У 2015 році стало відомо про появу перших ділянок платного паркування за МКАД завдяки ініціативі місцевих жителів.

У травні минулого року редакція «РБК-Нерухомості» з'ясувала, чи можна змусити водіїв платити за зберігання автомобілів у дворі і як позбутися від зайвого транспорту, який заповнює прибудинкову територію.



Категория: Недвижимость