Маткапитал дозволили використовувати для першого внеску за пільговою іпотекою


Опубликованно 22.01.2018 00:38

Маткапитал дозволили використовувати для першого внеску за пільговою іпотекою

Материнський капітал можна буде використовувати в якості початкового внеску на отримання іпотеки під 6%, якою зможуть скористатися росіяни при народженні другої або наступної дитини в 2018-2022 роках. Про це розповів міністр праці Максим Топілін, повідомляє «РІА Нерухомість».

В кінці листопада цього року президент Росії Володимир Путін запропонував запустити спеціальну іпотечну програму для сімей, у яких з 2018 року народиться друга чи третя дитина. Купуючи житло на первинному ринку або рефінансуючи раніше отримані іпотечні кредити, сім'ї зможуть розраховувати на субсидування державою відсоткової ставки понад 6% річних.

Міністр будівництва Михайло Мень заявив, що витрати на купівлю квартири для сімей, в яких народиться друга чи третя дитина в 2018 році, зменшаться на суму до 800 тис. руб.

Програму материнського капіталу ввели в Росії в 2007 році на десять років. Зараз сума виплат складає 453 тис. руб. В кінці листопада Путін запропонував продовжити програму материнського капіталу до кінця 2021 року та ввести його використання у вигляді щомісячних виплат для тих сімей, які цього особливо потребують.

В даний час на отримання материнського капіталу можуть претендувати сім'ї, в яких народилася або усиновлена друга дитина (і наступні діти) після 1 січня 2007 року. Витратити отримані гроші можна на оплату іпотечної позики, будівництво будинку, виплату пай у житлово-будівельному кооперативі чи ремонт наявного житла.



Категория: Недвижимость