Сергій Собянін зажадав враховувати думку москвичів при впорядкуванні


Опубликованно 25.01.2018 00:12

Сергій Собянін зажадав враховувати думку москвичів при впорядкуванні

Московські чиновники повинні приділяти більше уваги врахування думки городян при плануванні програм благоустройств в 2018 році. Про це на засіданні президії міської уряду, присвяченому підсумкам програми «Моя вулиця» в 2017 році, заявив мер Москви Сергій Собянін, передає «РІА Нерухомість».

Зараз москвичів залучають до обговорення проектів благоустрою в основному через сайти «Активний громадянин» і «Моє місто», розповів на засіданні заступник мера Москви Петро Бірюков. «Там, де є конфлікти... треба ще раз зустрітися з жителями», — цитує агентство столичного градоначальника. Сергій Собянін окремо згадав проект з благоустрою Воронцовського парку на південному заході Москви, проти якого виступають місцеві жителі. Вони побоюються, що будівельні роботи можуть порушити «історичну значимість території», зазначає «РІА Нерухомість».

На початку серпня президент Росії Володимир Путін, виступаючи на Нараді з розвитку місцевого самоврядування в Кірові, заявив, що влада на місцях повинні враховувати думку громадян при впорядкуванні, а не займатися бюрократичним футболом». Він також закликав чиновників підтримувати людей, які проявляють ініціативу. Для цього на місцях в Росії вже існує ряд механізмів, у тому числі публічні слухання, територіальне громадське самоврядування і місцеві референдуми, зазначив глава держави.



Категория: Недвижимость