Півмільйона москвичів зможуть придбати квартири у будинках для переселенців


Опубликованно 26.01.2018 00:00

Півмільйона москвичів зможуть придбати квартири у будинках для переселенців

Квартири в будинках, побудованих за програмою реновації в столиці, зможуть придбати 500 тис. москвичів. Про це розповів мер Москви Сергій Собянін, повідомляє портал столичного будкомплексу.

За програмою реновації із п'ятиповерхівок у нове комфортне житло переїде 1 млн городян, нагадав мер. «У Москві щорічно будується 3 млн кв. м житла. Це колосальний об'єм, проте показник у розрахунку на душу населення один з найнижчих по країні. Програма реновації дозволить оновити сотні московських кварталів, поліпшити свої житлові умови зможуть понад 10% жителів міста», — уточнив мер. За його словами, перші новосели за програмою реновації переїдуть в нове житло в кінці 2017-го — початку 2018 року.

У 75 районах Москви підібрані стартові майданчики для будівництва житла, підкреслив Собянін. За його словами, сотні проектів планувань територій, які враховують будівництво будинків, об'єктів соцкультпобуту, доріг, парковок, парків, знаходяться в розробці. Перші поверхи в будинках по програмі реновації будуть нежитловими, - підкреслив мер. Він зазначив, що це дозволить відкривати в них дитячі та спортивні секції, магазини, перукарні та медичні центри. «Це зручніше для повсякденного життя. Крім того, це нові робочі місця для жителів міста у своєму ж районі», — резюмував градоначальник.

Напередодні Собянін повідомив, що половину квартир за програмою реновації продадуть за ринковими цінами. Мер зазначив, що продавати житло, яке зведуть в рамках програми, необхідно, щоб окупити витрати на будівництво. Глава Москомстройинвеста Костянтин Тимофєєв розповів, що перші продажі в будинках, побудованих на місці знесених п'ятиповерхівок, можуть початися через два-три роки. За його словами, це не зробить сильного впливу на ринок нерухомості, так як обсяги житла, що виставляється містом на продаж, будуть невеликими.

У наступному році під переселення за програмою реновації буде готово близько 1 млн кв. м житла. Ринкова вартість квартир, які переселять москвичів в рамках цієї програми, оцінюється на 30% вище тих, де вони зараз проживають.



Категория: Недвижимость