Медведєв передбачив подальше зниження ставки по іпотеці


Опубликованно 27.01.2018 00:38

Медведєв передбачив подальше зниження ставки по іпотеці

Іпотечна ставка досягла рекордно низького значення і продовжить зниження. З таким прогнозом виступив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, повідомляє «Інтерфакс-Нерухомість».

Іпотечна ставка без субсидій від держави досягла найнижчого рівня за всю новітню історію країни, підкреслив Медведєв. «Це означає можливість зростання житлового сектору та вирішення найважливішої соціальної проблеми — проблеми отримання житла, придбання житла», — сказав прем'єр-міністр.

Федеральний бюджет в осяжному майбутньому може не тільки стати бездефіцитним, але і вийти на профіцит, вважає Медведєв. За його словами, економіка країни увійшла в стадію зростання, повністю адаптувалася до санкцій і готова до будь-яких обмежень.

У жовтні Банк Росії відзвітував про черговий рекорд на ринку іпотеки: середньозважена ставка по карбованцевих кредитах в серпні 2017 року склала 10,58%, що є мінімальним значенням за всю історію спостережень з 2005 року. Глава Мінекономрозвитку Максим Орєшкін заявив, що нерухомість в Росії стала найбільш доступною за всю історію іпотечного ринку. АІЖК очікує зниження середньої іпотечної ставки до 9-9,5% до кінця поточного року.



Категория: Недвижимость