ЗМІ назвали покупця найдорожчого шато в світі


Опубликованно 28.01.2018 00:30

ЗМІ назвали покупця найдорожчого шато в світі

Покупцем шато Louis XIV, яке в 2015 році вважалося найдорожчим об'єктом нерухомості у світі, опинився наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман. У 2015 році шато було придбано за $300 млн. Про це повідомляє газета The New York Times.

Офіційно шато належить дочірнім компаніям фірми «Eight Investment Company», якою керує глава особистого фонду принца Мохаммеда бін Салмана, сказано в публікації. Радники королівської сім'ї підтвердили, що наслідний принц є власником французького замку, однак офіційні представники саудівської влади заперечують це, повідомило видання.

Особняк на захід від Парижа був побудований в 2011 році в стилі французьких шато XVII століття. В будинку є власний нічний клуб, домашній театр, винний погріб та корт для гри в сквош. На прибудинковій території площею понад 23 га розбитий парк з живим лабіринтом, мармуровими позолоченими статуями і фонтанами.

У 2017 році рекорд з вартості житлової нерухомості був побитий: в жовтні у Франції виставили на продаж 200-річний особняк Villa Les Cedres за $350 млн.



Категория: Недвижимость