У Єкатеринбурзі схвалили будівництво телевежі висотою 236 метрів


Опубликованно 02.02.2018 20:15

У Єкатеринбурзі схвалили будівництво телевежі висотою 236 метрів

Головдержекспертизи схвалила проект будівництва нової радіотелевізійної вежі в Єкатеринбурзі, йдеться в повідомленні відомства. Мова йде про телевежі з металу висотою 236 м на території недіючого радіовузла на проспекті Космонавтів, 99.

Поруч з вежею планується розмістити контрольно-пропускний пункт та адміністративно-технічне будівля площею 840 кв. м з двома надземними і одним цокольним поверхом на Гурзуфській вулиці. В цокольному поверсі адміністративно-технічної будівлі облаштують парковку, технічні та побутові приміщення, архів і навчальний клас. На першому і другому поверхах будуть обладнані офісні приміщення, а балкон будівлі відведена для розміщення перспективних супутникових антен. Завершити будівництво нової вежі планується за 33 місяці.

Це друга спроба побудувати в Єкатеринбурзі власну телевізійну вежу. У 1983 році тут почалося будівництво 361-метрової вежі, чий телерадиосигнал повинен був покривати місто і всю Свердловську область. Будівельні роботи велися кілька років, однак у 1991 році із-за проблем з фінансуванням проект був заморожений.

Зараз висота довгобуду досягає майже 220 м — це найвища споруда в Єкатеринбурзі. У різний час тут пропонували розмістити офіси, спортивний та науково-просвітницький центри, ЗАГС, атракціони, кінотеатр, майданчик для виставок і навіть встановити храм, проте жодна з ідей так і не була реалізована, випливає з повідомлення Головдержекспертизи.



Категория: Недвижимость