Жириновський запропонував заборонити ділити житло на частки


Опубликованно 03.02.2018 05:29

Жириновський запропонував заборонити ділити житло на частки

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував заборонити дроблення житла на частки і повернути в російські міста бюро квартирних обмінів. Про це повідомляє «РІА Нерухомість».

Продаж часток представляє великий ризик, так як немає чіткого регламенту встановлення цін, підкреслив депутат. «Нам не подобається, що законом — це ми винні, депутати, — дозволили житло ділити на частки... Можна взагалі скільки завгодно часток — і продавай їх. На маленьку частку приходить новий власник, і починаються конфлікти... Ми постараємося — ми вже внесли поправку в закон — прибрати дроблення житлоплощі на частки. От є трикімнатна квартира — одна кімната і дві, все, роз'їжджайтеся», — сказав Жириновський.

Російським містам необхідно відновити бюро квартирних обмінів за радянським зразком, де власники зможуть міняти свою частку на рівноцінну їй окрему житлоплощу, вважає лідер ЛДПР.

У липні 2017 року Жириновський зажадав позбавити російських забудовників грошей щоб уникнути спокус. «На майбутнє, може, все?таки якось виключити забудовника, того, хто володіє грошима, як?то прибрати від нього гроші, щоб не вийшов варіант спокуси, що, звичайно, держава швидко компенсує, але він встигне гроші привласнити», — заявив депутат. Також він запропонував скасувати діяльність приватних девелоперів, а будівництво житла та іншої нерухомості покласти на Мінбуд.

В кінці листопада минулого року Жириновський заявив про необхідність заборонити всі операції з нерухомості з одинокими літніми людьми. Депутат зазначив, що людей похилого віку часто обманюють, нав'язують кредитні договори, зобов'язання за якими люди не можуть виконати.



Категория: Недвижимость