Держдума прийняла закон про податкові пільги при пайовому будівництві


Опубликованно 05.02.2018 00:13

Держдума прийняла закон про податкові пільги при пайовому будівництві

Держдума прийняла в третьому читанні закон про податкові пільги при пайовому будівництві житла. Відповідна інформація міститься в базі даних нижньої палати парламенту.

Закон звільняє від оподаткування ПДФО доходи громадян, отримані ними у вигляді відшкодування за рахунок коштів компенсаційного фонду пайового будівництва. При визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток отримані забудовником доходи будуть зменшуватися на суму витрат у вигляді відрахувань в компенсаційний фонд, пояснюється в документі. Законом також запроваджується облік витрат забудовників, понесених ними на сплату таких внесків, при їх оподаткуванні.

Прийняття закону дозволить підвищити ефективність виконання Фондом захисту прав учасників пайового будівництва закріплених за ним функцій і повноважень, пояснюється в документі.

В кінці липня президент Росії Володимир Путін підписав закон про створення компенсаційного фонду для учасників пайового будівництва. Закон легалізує створення особливого фонду, кошти з якого підуть на виплату компенсацій обдуреним пайовикам. Протягом найближчого року кожен забудовник, який працює в Росії, буде зобов'язаний відраховувати в цей фонд по 1,2% від грошей, виручених з продажу житла за договорами пайової участі.

У серпні Мінбуд розробив правила виплати компенсацій обдуреним пайовикам, згідно з яким відшкодовувати матеріальні збитки потерпілим будуть банки-агенти. Пайовики зможуть самостійно вибрати один з двох варіантів: завершити на кошти фонду будівництво будинку або отримати грошову компенсацію. На початку вересня уряд Росії вніс до Держдуми законопроект про податкові пільги для забудовників.



Категория: Недвижимость