Влада села в Швейцарії запропонували 70 тис. франків новим мешканцям


Опубликованно 06.02.2018 00:37

Влада села в Швейцарії запропонували 70 тис. франків новим мешканцям

Залучити нових жителів мають намір влади гірської швейцарської села Альбанен — вони запропонували виплатити кожній переїхала сюди сім'ї з двома дітьми до 70 тис. швейцарських франків: по 25 тис. за дорослого і по 10 тис. за дитину, пише «Російська газета».

До таких заходів адміністрація населеного пункту вдалася через скорочення населення: у селі всього 240 жителів. У місцевій школі залишилося сім учнів — тому її закрили, і школярі змушені їздити на навчання в сусідні міста, пише видання.

Взяти участь у програмі по залученню жителів можуть люди не молодше 45 років, що мають дітей і що знають німецьку мову. Вони повинні придбати в селі житло вартістю не менше 200 тис. франків і надалі прожити в Альбанене не менше десяти років. Підйомна сума виплачуватиметься сім'ї при переїзді, але якщо вона вирішить покинути село достроково, то має повернути гроші, відзначає газета.

Раніше власті іншої швейцарської села — Кориппо — вирішили врятувати її від вимирання, перетворивши населений пункт в готель. У селі залишилося всього 16 жителів, а велика частина з 60 будинків пустує. Занедбані будинки вирішили перетворити в окремі номери з усіма зручностями і здавати туристам, що приїжджають в Альпи.



Категория: Недвижимость