Вартість нового наземного метро в Москві може досягти 60 млрд рублів


Опубликованно 08.02.2018 00:44

Вартість нового наземного метро в Москві може досягти 60 млрд рублів

Попередні розрахунки по залізничній складовій будуть близько 25-30 млрд руб. з коштів РЖД, уточнив Білозеров. «Там є один елемент, дуже серйозний, який, ми домовилися, що візьме на себе Москва, — це теж буде 25-30 мільярдів. Тобто ми домовилися — 50 на 50», — пояснив глава РЖД.

Завдяки запуску наскрізних залізничних діаметрів швидкість переміщення з одного кінця Москви в інший збільшиться в два рази, уточнив мер Москви Сергій Собянін на своїй сторінці в соцмережі «ВКонтакте». «Від однієї сторони МКАД до іншого можна буде доїхати менше ніж за 40 хвилин. А з Лобні до Одинцово — приблизно за годину без пересадок», — пояснив Собянін в своєму повідомленні.

Сьогодні президент Росії Володимир Путін підтримав спільну пропозицію мера Москви Сергія Собяніна і глави РЖД Олега Білозерова про створення нової гілки наземного метро, яка з'єднає радіальні залізничні напрямки. Перша така гілка від Лобні до Одинцова через Долгопрудний і Сколково протяжністю 50 км з'єднає Білоруське і Савеловское напрямку. Другим проектом може стати створення наскрізного діаметра на Ризько-Павелецькому напрямку.



Категория: Недвижимость