Влада Москви не бачать передумов для зниження цін на житло в 2018 році


Опубликованно 10.02.2018 00:44

Влада Москви не бачать передумов для зниження цін на житло в 2018 році

Зниження вартості квартир у столиці в 2018 році не відбудеться. Про це в інтерв'ю агентству міських новин «Москва» розповів голова Москомстройинвеста Костянтин Тимофєєв.

Зниження вартості не відбудеться, тому що інфляційні процеси йдуть і вартість будматеріалів зростає, пояснив чиновник. «Крім того, у стратегії розвитку будівельної галузі до 2025 року, яка була представлена президенту Росії, основний критерій — не зниження вартості житла, а підвищення реальних доходів населення та доступності іпотечного кредитування. Тому передумов до зниження цін на ринку житлової нерухомості ми не бачимо», — уточнив глава Москомстройинвеста.

Квартира — сезонний товар, підкреслив Тимофєєв. За його словами, найдорожчі місяці — це традиційно вересень, грудень-квітень, а дешеві — червень, липень і жовтень. «Якщо говорити про практику та статистику, то, якщо з 1 липня набудуть чинності нові вимоги до забудовників, у квітні і травні будуть активно з'являтись нові адреси. Тому саме в ці місяці ми прогнозуємо анонсування нових об'єктів, майданчиків і, ймовірно, акцій на купівлю квартир», — резюмував чиновник.

В кінці грудня минулого року опитані «РБК-Нерухомістю» експерти заявили про те, що в 2018 році очікують продовження основних тенденцій останніх років на ринку житла Московського регіону — зниження попиту, зростання пропозиції і падіння цін. Також експерти називають 2018-й роком невизначеності на ринку новобудов — з-за нових вимог до забудовників і дешевої іпотеки.



Категория: Недвижимость