Покупки новобудов у Москві з повною оплатою скоротилися втричі


Опубликованно 14.02.2018 00:16

Покупки новобудов у Москві з повною оплатою скоротилися втричі

За останні чотири роки в Москві і Підмосков'ї число покупців квартир в новобудовах масового сегмента, готових одноразово оплатити повну вартість квартири, скоротилася в три рази. Про це повідомляють аналітики ріелторської компанії «Інком-Нерухомість» в огляді, що надійшов у редакцію.

У докризовому 2013 році покупців, готових внести повну вартість при купівлі нової квартири, було 28%, рік тому — 26%, у 2015 році кількість угод з одномоментною стовідсотковою оплатою не перевищувала 19%, в минулому році — 17%, у 2017-му — лише 10% від загальної кількості покупок у нижчому і середньому цінових сегментах на первинному ринку Московського регіону, йдеться в матеріалах компанії.

Покупці, готові внести повну вартість, переважно представлені тими, хто здійснює альтернативну операцію — продає свою вторинну квартиру і на виручені гроші купує житло в новобудові, відзначають експерти.

Найбільш популярною схемою купівлі житла є укладення договору пайової участі у будівництві (ДДУ) із залученням іпотеки: сьогодні її використовують 73% покупців житла в новобудовах масових сегментів, пояснюють аналітики.

В кінці жовтня Росреестр повідомив, що за перші три квартали 2017 року на ринку новобудов Москви було зареєстровано більше договорів пайової участі (ДДУ), ніж за весь 2016 рік. За минулий рік Росреестр задовольнив у Москві 35,6 тис. заявок на реєстрацію договору пайової участі, а за три квартали 2017 року — 36,6 тис.



Категория: Недвижимость