Ощадбанк уклав одну з найбільших операцій з офісами в Москві


Опубликованно 16.02.2018 00:09

Ощадбанк уклав одну з найбільших операцій з офісами в Москві

ТОВ «Аукціон», що займається придбанням і продажем нерухомості Ощадбанку, уклала найбільшу угоду за останні шість років і одну з наймасштабніших за всю історію московського ринку офісної нерухомості. Компанія орендувала 38,3 тис. кв. м у бізнес-центрі Poklonka Place, повідомляють «Ведомости».

Комплекс Poklonka Place площею 143 тис. кв. м був побудований на Поклонній вулиці в 2014 році. Орендовані офіси займуть різні структури Ощадбанку, зокрема компанія «Сбербанк Лізинг», випливає з публікації. Ставка оренди в Poklonka Place може становити 22 тис. руб. за 1 кв. м в рік, включаючи податки і витрати на експлуатацію. Таким чином, виходить, що «Аукціон» стане щорічно платити за свій новий офіс близько 840 млн руб., пояснює видання.

У Ощадбанку вже є площі в районі ділового центру «Москва-Сіті», що дозволяє консолідувати більшість його підрозділів в одному місці, пише газета. Ще в 2011 році Ощадбанк повідомляв про покупку декількох поверхів у комплексі «Вежа Федерація». Крім того, два роки тому він отримав в рахунок врегулювання боргових зобов'язань структур Руслана Байсарова і Зіяда Манасира на $350 млн бізнес-центр President Plaza (193 тис. кв. м), розташований на Кутузовському проспекті, пишуть «Ведомости».

Ощадбанк активно вкладається в нерухомість: за останній час він придбав апартаменти в ЖК «Березова алея» об'єкти «Ростелекома», а також інвестував $100 млн в нерухомість Білорусії.



Категория: Недвижимость