У Москві побудували першу трамвайну платформу віденського типу


Опубликованно 20.02.2018 01:02

У Москві побудували першу трамвайну платформу віденського типу

Перша платформа віденського типу для зупинки трамваїв з'явилася в Москві, повідомляє офіційний сайт столичної мерії. Нова трамвайна зупинка «Станція метро «Партизанська» знаходиться на Ізмайловському шосе.

Платформа віденського типу являє собою ділянку, що підноситься над дорогою в місці посадки пасажирів. Платформа вище проїзної частини на 15 див. Подібні платформи поширені у Відні, Празі, Кракові та Ризі. Це дозволяють убезпечити посадку і висадку пасажирів на зупинках, йдеться на mos.ru.

Висота платформи віденського типу збігається з рівнем підлоги трамвая, зазначено на сайті столичного уряду. «Ми будемо аналізувати ефективність даного рішення і можливість обслуговування такої платформи в зимовий період. За підсумками пілотного проекту приймемо рішення про обладнання платформ віденського типу на інших вулицях столиці, які підійдуть за параметрами безпеки та пасажиропотоку», — уточнив заступник мера Москви, керівник Департаменту транспорту та розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури Максим Ликсутов.

Платформу облаштували в рамках комплексного благоустрою ТПУ біля станції метро «Партизанська» і станції Ізмайлово Московського центрального кільця (МЦК). На цій ділянці зупиняється трамвай № 32, який прямує до станції метро «Авіамоторна». До кінця року московські влади планують завершити роботи по реорганізації міського простору, облаштування пішохідних і автомобільних доріг. Будується пересадка між метро і МЦК, яка буде організована за принципом «сухі ноги», з'являються нові переходи та світлофори для пересадки з трамваїв і автобусів на перон МЦК.



Категория: Недвижимость