Москва випередила Токіо і Берлін за вартістю елітного житла


Опубликованно 20.02.2018 01:02

Москва випередила Токіо і Берлін за вартістю елітного житла

Москва зайняла 13-е місце в світовому рейтингу міст по вартості елітної житлової нерухомості. Про це йдеться в дослідженні міжнародної консалтингової компанії Knight Frank. Міста були ранжирувані по площі житла, яку можна придбати на $1 млн.

У жовтні 2017 року середня ціна пропозиції на первинному ринку елітної житлової нерухомості перебувала на рівні 708 тис. руб. за 1 кв. м, або $12,3 тис. за поточним курсом ЦБ. Таким чином, на $1 млн у високобюджетних новобудовах Москви в середньому сьогодні можна придбати близько 81 кв. м. В рейтингу Москва обійшла Токіо і Берлін, де на $1 млн можна купити відповідно 92 кв. м і 84 кв. м. найдорожчими містами світу є Монако (17 кв. м), Гонконг (19 кв. м) і Нью-Йорк (26 кв. м).

«За останні десять років площа московської квартири вартістю $1 млн зросла на 30 кв. м. Даний тренд пояснюється зміцненням американської валюти, переходом ринку високобюджетної нерухомості в рублі, а також зростанням обсягу пропозиції, що вплинуло на вартість житла», — говорить директора департаменту управління продажами житлових проектів Knight Frank Ольга Широкова.



Категория: Недвижимость