АІЖК виставить на торги землі управсправами президента


Опубликованно 21.02.2018 00:28

АІЖК виставить на торги землі управсправами президента

АІЖК продасть на аукціонах 16 га землі управління справами президента в підмосковному Пушкіна. Відповідне рішення прийняла спеціальна урядова комісія, очолювана першим віце-прем'єром Росії Ігорем Шуваловим, повідомляє газета «Коммерсантъ».

Ділянка знаходиться поруч із залізничною станцією Івантєєвка, у 30,6 км від центру Москви і в 15,4 км від МКАД, уточнюється в матеріалі. Не виключено, що надалі управління справами продовжить залучати в оборот інші свої ділянки на відкритих торгах, які буде проводити агентство, випливає з публікації.

Федеральний закон № 161 дозволяє органам виконавчої влади передавати агентству невикористовувані ділянки для подальшого їх залучення в обіг, наприклад під будівництво житла, уточнили в АІЖК. Сторони не розкривають інші ділянки управління справами, які потенційно може отримати АІЖК для реалізації.

За даними на листопад 2015 року керуючий справами президента Росії і його організаціям на праві безстрокового користування належить як мінімум 16,1 тис. га у 20 регіонах, уточнюється в статті. У Підмосков'ї у керуючого справами — 6,6 тис. га, в Москві — майже 1 тис. га, в Калузькій області — 2,8 тис. га, в Курській області — 2,15 тис. га, у Ставропольському краї — 1,7 тис. га. В основному на цих ділянках знаходяться санаторії або агропідприємства, а оцінка загальної вартості всіх земельних активів і нерухомості відомства перевищує $6 млрд, відзначає «Коммерсантъ».



Категория: Недвижимость