Шість тисяч ошуканих пайовиків отримали житло і компенсації


Опубликованно 22.02.2018 00:51

Шість тисяч ошуканих пайовиків отримали житло і компенсації

За підсумками 2017 року в Росії відновлені права 6 тис. ошуканих пайовиків, які вклали кошти в 140 проблемних об'єктів. Про це заявив міністр будівництва і ЖКГ Михайло Мень, передає «Інтерфакс-Нерухомість». «Велика частина об'єктів добудована, щодо пайовиків 12 об'єктів прийняті компенсаційні заходи», — уточнив глава Мінбуду.

За словами Мене, у федеральному реєстрі постраждалих значаться понад 30 тис. учасників пайового будівництва, але, виходячи з аналізу договорів пайової участі, їх набагато більше. Глава відомства пообіцяв, що будуть відновлюватися права не тільки учасників реєстру, але і всіх ошуканих пайовиків.

В кінці минулого року Мінбуд назвав регіони Росії, в яких зареєстровано найбільшу кількість ошуканих пайовиків. За даними відомства, найбільше постраждалих інвесторів — в Краснодарському краї, там до реєстру занесено 6,4 тис. осіб. У Москві нарахували 4 тис. ошуканих пайовиків, у Самарській області — 3,5 тис., у Свердловській — 4,1 тис. пайовиків.

Влітку минулого року президент Росії Володимир Путін підписав закон про створення компенсаційного фонду для учасників пайового будівництва. Його кошти підуть на виплату компенсацій обдуреним пайовикам і добудову проблемних об'єктів. Протягом найближчого року кожен забудовник, який працює в Росії, буде зобов'язаний відраховувати в цей фонд по 1,2% грошей, виручених з продажу житла за договорами пайової участі.



Категория: Недвижимость