Підведення підсумків архконкурса по реновації в Москві перенесли на 2018 рік


Опубликованно 23.02.2018 02:20

Підведення підсумків архконкурса по реновації в Москві перенесли на 2018 рік

Підсумки конкурсу на розробку концепцій експериментальних майданчиків реновації п'ятиповерхівок в Москві підведуть на початку 2018 року. Про це на VI Санкт-Петербурзькому міжнародному культурному форумі заявив головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов. Спочатку підведення підсумків повинно було відбутися до 10 листопада, потім його перенесли на 16 листопада, перший день роботи форуму в Санкт-Петербурзі.

«Ми отримали вказівки від мера Москви Сергія Собяніна провести додаткові публічні обговорення результатів, щоб до засідання журі мати зріз громадської думки», — сказав Кузнєцов.

Проекти, що беруть участь у конкурсі, були представлені на засіданні уряду Москви на початку листопада, уточнив головний архітектор. За його словами, до кінця року всі проекти пройдуть громадське обговорення і тільки після цього журі обере найкращі концепції для реалізації на п'яти стартових майданчиках. Крім того, всі проекти можна побачити на виставці, яка відкриється в кінці листопада в Москві, додав Сергій Кузнєцов.

Нагадаємо, відкритий конкурс стартував 25 квітня 2017 року. Конкурс проводиться Москомархітектурой для вибору найкращих рішень для п'яти пілотних майданчиків у районах Кузьминки, Головінський, Царіцино, Проспект Вернадського і Хорошево-Мневники.

За підсумками конкурсу для кожної площадки буде обрана концепція забудови, на підставі якої надалі буде розроблено проект планування території. Переможців передбачається залучити до подальшої розробки в якості кураторів. 20 фіналістів конкурсу належить розробити концепції п'яти експериментальних майданчиків реновації. Серед відомих зарубіжних архбюро — британська компанія Foster+Partners Нормана Фостера, Zaha Hadid Architects і Herzog & de Meuron Architekten.



Категория: Недвижимость