З московської програми реновації виключили чотири будинки


Опубликованно 12.03.2018 02:55

З московської програми реновації виключили чотири будинки

Число будинків, що беруть участь у програмі реновації, скоротилося до 5171. Про це йдеться у прес-релізі департаменту містобудівної політики Москви.

З програми вийшли чотири будинки, розташовані за адресами:

— Чуксін туп., 7 (САО, район Тимирязевский);

— 2-я Володимирська вул., 36 (ВАО, район Перово);

— Партизанська вул., 51, корп. 1 (ЗАТ, район Кунцево);

— наб. Новікова-Прибоя, 8, корп. 2 (СЗАО, район Хорошево-Мневники).

Згідно з чинним законодавством, мешканці будинку, включеного в програму реновації, має право у будь-який час (до укладення першого договору обміну житла) вийти з програми, нагадав Льовкін. За його словами, рішення приймається на загальних зборах. За рішення про вихід повинні проголосувати більше однієї третини власників і наймачів квартир, уточнив глава департаменту.

Президент Росії Володимир Путін 1 липня 2017 року підписав закон про реновації житлового фонду в Москві. У програму потрапили будівлі не вище дев'яти поверхів, побудовані з 1957 по 1968 рік. Спочатку в список увійшли 5144 багатоквартирних будинки.

Наприкінці вересня влада Москви опублікували карту адрес 210 перших майданчиків під забудову по програмі реновації. У 2018 році під переселення за програмою буде підготовлено близько 1 млн кв. м житла. Ринкова вартість квартир, які переселять москвичів, оцінюється на 30% дорожче їх нинішніх квартир.



Категория: Недвижимость