В Михайлівському палаці в Петербурзі реконструюють внутрішні двори


Опубликованно 13.03.2018 01:25

В Михайлівському палаці в Петербурзі реконструюють внутрішні двори

Головдержекспертизи погодила проект реконструкції внутрішніх дворів Михайлівського палацу в Санкт-Петербурзі. В результаті реставрації їх і прилеглих приміщень тут з'явиться фондосховище і конференц-зал, а також збільшаться площі Російського музею, йдеться в повідомленні відомства.

Будівельні роботи пройдуть в два етапи. На першому етапі буде створена інфраструктура для маломобільних відвідувачів палацу, зокрема встановлені спеціальні пасажирські ліфти. Всередині палацу відремонтують гардероби, фонди рам, магазини, каси та інші службові приміщення. Одночасно розпочнеться реконструкція однієї з внутрішніх дворів з прилеглими просторами.

Другий етап передбачає аналогічну реконструкцію сусіднього двору, реставраційних майстерень та інших допоміжних приміщень музею.

Проект також передбачає реставрацію фасадів внутрішніх дворів палацу і установку тут ліхтарів. Після завершення робіт пропускна здатність Михайлівського палацу збільшиться на 100 осіб — до 2,9 тис. відвідувачів в день, а загальна площа — з 12,1 тис. до 12,9 тис. кв. м, говориться в повідомленні Головдержекспертизи.

Палац великого князя Михайла Павловича, або Михайлівський палац, збудований за проектом архітектора Карло Россі в 1819-1825 роках. У 1895 році будівлю було перебудовано за проектом архітектора Василя Свиньина для розміщення в ньому Російського музею імператора Олександра III. Сьогодні тут знаходиться головний корпус Державного Російського музею, однак, як зазначають у Главгосэкспертизе, нинішній стан будівлі вже не відповідає сучасним вимогам, що пред'являються до музеїв.



Категория: Недвижимость