«Дачну амністію» запропонували продовжити до 1 березня 2020 року


Опубликованно 13.03.2018 01:25

«Дачну амністію» запропонували продовжити до 1 березня 2020 року

Термін проведення «дачної амністії» (спрощеної процедури реєстрації прав) для індивідуальних житлових будинків запропонували продовжити до 1 березня 2020 року.

Відповідний законопроект вніс на розгляд Держдуми голова комітету з державного будівництва нижньої палати парламенту Павло Крашенінніков, випливає з матеріалів на порталі правових актів.

Згідно з чинним законодавством, термін дії «дачної амністії» закінчується 1 березня 2018 року. Прийняття законопроекту дозволить громадянам оформляти у спрощеному порядку права на належні їм об'єкти індивідуального житлового будівництва без необхідності отримувати дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію, уточнюється в документі.

Прийняття документа буде також сприяти стимулюванню залучення в цивільний оборот об'єктів індивідуального житлового будівництва і позитивно позначиться на динаміці розвитку приватного житлового сектору, вважає автор ініціативи.

За час дії «дачної амністії» в спрощеному порядку зареєстровані права на більш ніж 3,5 млн об'єктів індивідуального житлового будівництва і 7 млн земельних ділянок. У 2017 році права на об'єкти нерухомості по «дачної амністії» зареєстрували 295 тис. громадян, нагадується в документі.

Закон про «дачної амністії», який дозволяє в спрощеному порядку зареєструвати права на об'єкти нерухомості, набув чинності в 2006 році. Для Москви «амністія» стала особливо актуальною після приєднання в 2012 році нових територій з сільськими поселеннями і дачними товариствами.



Категория: Недвижимость