Кабмін затвердив субсидування ставки по іпотеці для сімей з дітьми


Опубликованно 14.03.2018 01:10

Кабмін затвердив субсидування ставки по іпотеці для сімей з дітьми

Уряд Росії затвердив правила видачі субсидій банкам на відшкодування недоотриманих доходів за іпотечними кредитами сім'ям з дітьми. Відповідна постанова опублікована (.pdf) на сайті кабінету міністрів.

Правила передбачають субсидування ставки до рівня 6% протягом трьох або п'яти років при народженні другої або третьої дитини, уточнюється в документі. Пільгова іпотека діє для сімей, які візьмуть кредит на купівлю житла на первинному ринку або вирішать рефінансувати діючий, випливає з тексту постанови.

Право на отримання субсидованого кредиту «виникає у громадян Російської Федерації при народженні у них починаючи з 1 січня 2018 року і не пізніше 31 грудня 2022 року другого та (або) третьої дитини», випливає з постанови.

Нові правила дозволять видати росіянам, які народили другу і третю дитину, до 600 млрд руб. іпотечних кредитів з пониженою процентною ставкою, пояснюється в документі.

Наприкінці листопада президент Росії Володимир Путін запропонував запустити спеціальну іпотечну програму для сімей, у яких з 2018 року народиться друга чи третя дитина. Президент зазначив, що сума виплат буде розраховуватися індивідуально, виходячи з доходу сім'ї, який не повинен перевищувати полуторакратную величину прожиткового мінімуму.

Наприкінці грудня глава Мінбуду Михайло Мень повідомив, що витрати на купівлю квартири для сімей, в яких народиться друга чи третя дитина в 2018 році, зменшаться на суму до 800 тис. руб.



Категория: Недвижимость