У Вінниці СБУ провела обшук в трьох IT-компаніях


Опубликованно 22.03.2018 01:15

У Вінниці СБУ провела обшук в трьох IT-компаніях

Відразу в три вінницькі IT-компанії - Pillar, iPan, Vinconet - 16 березня прийшли співробітники СБУ. Про це повідомляє AiN з посиланням на юриста, що представляє інтереси однієї з компаній, Романа Корченюка.

Обшук проводився на підставі постанови Шевченківського районного суду міста Києва з метою вилучення електронних носіїв інформації, що використовуються для функціонування та адміністрування чотирьох сайтів. Корченюк не повідомив, у рамках якого кримінального провадження проводився обшук і не опублікував постанову. Судячи з усього, мова про адміністрування шкідливих або незаконних веб-сайтів, у коментарях також припускають, що обшуки проводилися за підозрою у розробці ігрового ПЗ.

Представники компаній запропонували досліджувати техніку без вилучення та скопіювати інформацію з жорстких дисків для серверів, проте, за даними юристів, слідчі відхилили ці пропозиції.

Між тим, за даними Вінницького IT-кластеру, ні одна з постраждалих компаній поки не виступила з офіційною позицією обшукам і не надала доказів порушень.

Нагадаємо, в п'ятницю Генеральна прокуратура України провела обшуки в офісах Нова Пошта в Києві, Харкові та Полтаві. Обшук у тому числі проводили у особистому кабінеті співзасновник компанії Володимира Поперешнюка.



Категория: Новости