Петербуржці поскаржилися на встановлення в будинках надвузьких ліфтів


Опубликованно 22.03.2018 02:50

Петербуржці поскаржилися на встановлення в будинках надвузьких ліфтів

У багатоквартирних будинках Петербурга за програмою капремонту встановили ліфти, ширина дверей яких не перевищує півметра, повідомляє «Российская газета».

Жителі скаржаться, що такі ліфти неможливо увійти з дитячою коляскою, а габаритні люди виходять з них тільки боком. Крім того, ліфти швидко ламаються, йдеться в статті.

Вузький ліфт встановили, зокрема, у будинку за адресою проспект Страйків, д. 101, скарги надходять і з інших районів Петербурга — з проспектів Казакова, Композиторів і Луначарського, вулиць Доблесті і Єсеніна, пише газета.

Згідно ГОСТу 53770-2010, розміри дверного прорізу пасажирських ліфтів повинні забезпечувати безпечний вхід в кабіну і вихід з неї користувачів, у тому числі з дитячими колясками. Той же нормативний документ визначає, що ширина кабіни повинна становити 0,9 м, ширина дверного прорізу — 0,7 м, а мінімальна вантажопідйомність пасажирського ліфта — 320 кг. Вантажопідйомність нового ліфта — 240 кг, відзначає видання.

Особливості нових ліфтів — поступка конструктивних недоліків будівель. Такі будинки масових серій зводили в 1960-1970 роках, і ліфтові шахти для них розраховувалися, виходячи з колишніх Гостів і нормативних актів, пояснили газеті в регіональному фонді капремонту.

Колишні ліфти в цих будинках були з розпашними дверима, зараз їх не можна використовувати за показниками вогнестійкості, а нові кабіни з телескопічною дверима в існуючу шахту можна вписати тільки такого розміру, зазначили у фонді.



Категория: Недвижимость