Жителям Далекого Сходу нададуть пільгову іпотеку від 3%


Опубликованно 23.03.2018 01:05

Жителям Далекого Сходу нададуть пільгову іпотеку від 3%

Банк «Східний» підписав угоду про співпрацю з Амурської областю, Камчатським краєм, Сахалінської областю і Хабаровським краєм. Угода, зокрема, передбачає участь банку в розвитку іпотечних програм для жителів цих регіонів і створення програм житлового кредитування за ставкою 3%. Про це повідомляє сайт Міністерства з розвитку Далекого Сходу.

«Ставка від 5%, для деяких категорій громадян від 3%. Це зробить житло більш доступним... В першу чергу це стосується молоді, студентів вузів, молодих сімей. Це дозволить залучити більше молоді на територію Далекого Сходу і зробити так, щоб молоді люди залишалися жити і працювати в цих регіонах», — зазначив голова ради директорів банку «Східний» Артем Аветисян.

Співпраця регіонів з банком підвищить доступність фінансових послуг у сфері будівництва житла, вважає повпред президента Росії в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв. «Що змінить ставка 3% по відношенню до 10? Я можу пояснити. Ця ставка, коли ви до кінця періоду кредитування будете мати більше грошей, ніж вам треба повернути банку», — цитує представника прес-служба міністерства.

У травні 2017 року влада Далекого сходу анонсували введення 7%-ной іпотеки на новобудови. За рік до цього, в травні 2016 року, в Раді Федерації обговорювалося створення для Далекого Сходу іпотеки з нульовою або негативною ставкою.



Категория: Недвижимость