ТОП-5 пророкувань IBM на найближчі п'ять років


Опубликованно 24.03.2018 00:35

ТОП-5 пророкувань IBM на найближчі п'ять років

Фахівці компанії IBM щорічно готують прогноз розвитку інновацій в галузі науки і техніки, які матимуть найбільший вплив на життя людей у найближчі п'ять років.

Відкриває список технологія, покликана зберегти навколишнє середовище: роботи-мікроскопи на базі штучного інтелекту допоможуть стежити за рівнем забруднення океанів. Компанія вважає, що такі малі автономні зонди з використанням штучного інтелекту і хмарних обчислень будуть впроваджені по всьому світу.

Крім того, потужний розвиток отримає неупереджений штучний інтелект. Якість систем штучного інтелекту безпосередньо залежить від якості даних, на базі яких відбувається їх навчання. Упереджений підбір даних може призвести до необ'єктивних результатів.

Дві інновації будуть пов'язані з криптографією.

По?перше, це криптографічні якоря і блокчейн, які разом зможуть гарантувати достовірність об'єкта, починаючи з моменту його створення аж до передачі кінцевому споживачеві.

По?друге, криптографія на решітках — нова базова архітектура, яка приховує дані всередині складних алгебраїчних структур решіток.

Також у компанії вважають, що через п'ять років елементом повсякденного життя стануть квантові обчислення, так як з'являться нові категорії професіоналів, розробників і студентів. Диплом з обчислювальної техніки буде неповноцінним без знань в області квантових обчислень. А сама предметна область стане загальноприйнятою і доступною до вивчення.



Категория: Новости