Площа котеджів в Підмосков'ї перевищила потреби покупців


Опубликованно 25.03.2018 00:35

Площа котеджів в Підмосков'ї перевищила потреби покупців

Площі заміських будинків в Московській області на первинному і вторинному ринках істотно перевищують купівельний попит. Про це повідомляють аналітики ріелторської компанії «Інком-Нерухомість» у прес-релізі, що надійшов у редакцію.

Серед покупців заміського житла на первинному ринку Підмосков'я 28% продажів припадає на будинки площею до 100 кв. м, уточнюють аналітики. Чверть покупок — домоволодіння метражем 201-300 кв. м. При цьому 18% клієнтів всупереч кризі вибирають резиденції площею понад 401 кв. м, 17% покупців зупиняються на об'єктах від 101 до 200 кв. м, а 12% любителів заміського життя купують будинки метражем 301-400 кв. м, випливає з прес-релізу.

Площі придбаних об'єктів на заміській «первинці» опинилися на 15-20% менше середніх метражів в реченні, уточнюють аналітики. Девелопери намагаються адаптуватися до нових реалій ринку і переформатують свої проекти, щоб представити в нових чергах пропозицію менших площ, однак це тривалий і дорогий процес, відзначають експерти.

На вторинному ринку заміського житла найбільшим попитом серед покупців також користуються будинки площею менше 100 кв. м — їх вибирають 55% покупців. Зі значним відставанням за ними йдуть лоти метражем 101-200 кв. м, які купуються в 15% випадків. На третьому місці розташувалися будинки площею понад 401 «квадрата», з'ясували в «Інкомі».

Малогабаритні об'єкти на вторинному заміському ринку становлять лише 27% пропозиції, йдеться в прес-релізі. Якщо на первинному ринку ще можливий процес переформатування селищ, то великогабаритні будинку на «вторинці» ризикують так і залишитися незатребуваними, вважають ріелтори.

У грудні минулого року аналітики компанії «Міель» повідомили, що малогабаритні квартири стали самим популярним форматом житла в підмосковних новобудовах в 2016 році — їх частка в загальному обсязі пропозиції становить 51,7%. На частку двокімнатних квартир довелося 34% пропозиції, на частку трикімнатних — 13,7%. Частка чотирикімнатних квартир склала всього 0,7% від загального обсягу пропозиції.



Категория: Недвижимость