Влада Москви заявили про переговори з девелоперами про участь у реновації


Опубликованно 29.03.2018 03:15

Влада Москви заявили про переговори з девелоперами про участь у реновації

Влада Москви ведуть переговори із забудовниками, яким належать майданчики в 40 районах міста. Про це в інтерв'ю агентству «Москва» розповів голова Москомстройинвеста Костянтин Тимофєєв.

«Зараз з інвесторами обговорюються різні схеми: інвестор частина ділянки добровільно буде передавати місту, а на сусідніх зводити свою комплексну забудову, або місто викупить за договірною ціною квартири в інвестора, коли девелопер побудує будинки по квартирографии під реновацію», — сказав Костянтин Тимофєєв.

Девелоперська компанія Capital Group вже домовилася з містом про передачу кількох своїх проектів для потреб реновації. Переговори зі столичною владою також ведуть компанії «Інтеко» Мікаіла Шишханова, «Піонер» Андрія Грудина і Леоніда Максимова, «РГ-Девелопмент» і ДК МИЦ Андрія Рябинского, з'ясувала газета «Коммерсантъ».

«Інтеко» веде переговори про передачу місту 43 тис. кв. м в проекті в районі Очаково-Матвіївській. Спочатку забудовник планував побудувати там офісно-готельний комплекс «Ньютон-парк», але потім перепроектировал під РК комфорт-класу на 250 тис. кв. м, повідомляє видання. «РГ-Девелопмент», за даними «Комерсанта», передасть місту близько 0,5 га своєї ділянки (всього 4,56 га) на Вольній вулиці. МИЦ також підтвердив виданню участь у переговорах з владою міста. Раніше ЗМІ повідомляли про те, що «Піонер» передасть місту 12 тис. кв. м житла в проекті на Гжатской вулиці, вл. 9.

Точна кількість майданчиків, остаточні умови і порядок роботи з власниками ділянок в Москомстройинвесте не називають, пояснюючи це тим, що переговори з власниками тривають. Після їх закінчення параметри забудови повинні пройти градостроительно-земельну комісію, уточнюється в публікації.

В остаточний список програми реновації увійшло 5144 будинків загальною площею близько 16 млн. кв. м. Реновація усіх п'ятиповерхівок триватиме 15 років і обійдеться бюджету столиці в 3-3,5 трлн руб. Відповідати за реалізацію програми реновації, тобто виступати замовником будівництва і забудовником, буде Фонд сприяння реновації житла. Крім самостійного зведення, Москва має намір передавати громадянам житло, куплене у приватних забудовників.



Категория: Недвижимость