У Севастополі стартувала програма реновації промислових зон


Опубликованно 01.04.2018 00:55

У Севастополі стартувала програма реновації промислових зон

У Севастополі стартувала програма реновації невикористовуваних промислових зон в межах міста. Про масштабної ініціативи місцевої влади щодо забудови промзон оголошено у квітні 2017 року на Ялтинському міжнародному економічному форумі, в ході якого відбулося підписання низки договорів про старт девелоперських проектів.

Зокрема, на ЯМЭФ-2017 було оголошено про комплексний розвиток території однієї з найбільших в Севастополі промислових територій — в районі вулиці Токарєва. Тут довгий час розташовувався автотранспортне підприємство, потужності якого вирішено винести за межі міської межі. Документ про плани будівництва житлового комплексу на 100 тис. кв. м на місці колишньої промзони на вулиці Токарєва на ЯМЭФ-2017 підписали генеральний директор кримської девелоперської компанії «Інтербуд» Євген Кабанов і губернатор Севастополя Дмитро Овсянніков.

«РБК-Нерухомості» стали відомі подробиці цього девелоперського проекту. В рамках інвестиційних зобов'язань компанія «Інтербуд» за рахунок власних, кредитних і залучених коштів планує побудувати великий мікрорайон, який отримав назву «Доброгород». Загальна площа житла у проекті — близько 100 тис. кв. м, загальна кількість квартир — 1,9 тис.

Висота будинків у новому мікрорайоні не перевищуватиме восьми поверхів (Фото: прес-служба «Інтербуд»)

Житловий мікрорайон планується реалізувати чергами протягом десяти років. Перша черга ЖК «Доброгород» передбачає будівництво двох восьмиповерхових будинків з п'яти секцій у вигляді букви П. Також будуть побудовані дитячий садок на 220 місць і початкова школа на 240 місць, розповіли у прес-службі «ИнтерСтроя».

Проект мікрорайону «Доброгород» передбачає створення пішохідної зони з алеями всередині житлових кварталів та озеленення. Концепція житлового масиву також передбачає реалізацію принципу «двір без машин» — парковки будуть перебувати по периметру будинків. На перших поверхах ряду житлових корпусів розмістяться об'єкти комерційної інфраструктури.

Автори проекту особливо підкреслюють, що мікрорайон створюється для сімейних мешканців. «РК «Доброгород» — не просто новий мікрорайон. Це особливе середовище зі спеціально розробленим дизайном і кольоровою гамою. «Доброгород» — сімейний мікрорайон з сучасними, теплими та комфортними будинками, місце для життя з сім'єю і зустрічей з друзями. Тим більше, що там буде розташовуватися вся необхідна соціальна інфраструктура», — розповів генеральний директор компанії «Інтербуд» Євген Кабанов.

За його словами, для мікрорайону розроблена спеціальна квартирография, орієнтована на сімейні пари. Наприклад, молоді сім'ї зможуть придбати квартири-студії, а сім'ї з дітьми — великі двох - і трикімнатні квартири. Новий мікрорайон зробить Севастополь більш привабливим для жителів материкової Росії, які розглядають місто-герой як місце для можливого постійного або курортного проживання, зазначив керівник девелоперської компанії.

Забудовник планує зробити квартал енергоефективним — для цього на дахах будинків розмістять системи модульних котелень (Фото: прес-служба «Інтербуд»)

«Інтербуд» — один з найбільших забудовників у регіоні. Компанія займається будівництвом житла в Криму і Севастополі протягом 13 років, за цей час було побудовано понад 50 будинків. У 2017 році компанією на півострові здано п'ять і розпочато будівництво восьми нових об'єктів. Щорічно компанія нарощує обсяги будівництва на 5-10 тис. кв. м. «Інтербуд» є девелопером повного циклу — в його портфелі підприємства по виробництву будівельних матеріалів, будівельно-монтажних робіт, а також з проектування.



Категория: Недвижимость