Експерти назвали привабливі для вкладень в нерухомість міста світу


Опубликованно 02.04.2018 01:45

Експерти назвали привабливі для вкладень в нерухомість міста світу

У найближчі десять років для інвесторів у нерухомість будуть привабливими міста з багатою молодий і швидко розвивається, а також міста, в яких переважає молоде населення — вони стануть центрами вищої освіти і магнітами для кваліфікованої міграції. У таких містах можна розраховувати на зростання орендних ставок у різних сегментах нерухомості. Про це йдеться в дослідженні консалтингової компанії Savills, що надійшов у редакцію.

Виходячи з показників зростання орендних ставок, цікавим для інвестицій в багатьох секторах є Сінгапур. Китайський Шэньчжэн експерти виділяють як перспективний з точки зору вкладень в преміальну торговельну нерухомість і житло там спостерігався найбільш значимий ріст орендних ставок на житлову нерухомість з 2008 року (+82%), говориться в дослідженні.

Привабливими для вкладень є готелі в Шанхаї, індустріальна нерухомість преміум-класу в Мельбурні та житлова нерухомість в Шеньчжені — вони знаходяться на початковій стадії зростання орендних ставок, надалі їх зростання передбачає великий потенціал. Однак інвестори можуть зіткнутися з жорсткою конкуренцією і високими цінами на активи на цих ринках, вважають експерти.

З точки зору вкладень в преміальні офіси аналітики вважають перспективною столиці Індонезії — Джакарти. Це місто з швидко зростаючою економікою, ринок нерухомості в якому незабаром вступить у фазу активного росту, зазначено в огляді.

Надійні інвестиційні активи на зрілих ринках великих світових міст, такі як преміальні офіси в Лондоні, Токіо та Сан-Франциско, також представляють собою безпечну гавань для інвесторів, оскільки орендні ставки там можуть залишатися на високому стабільному рівні протягом ще деякого часу, відзначають аналітики Savills.

Ринки житлової нерухомості багатьох світових міст знаходяться на пізній стадії росту, серед них масовий сегмент в Лондоні, а також Берліні, Сіднеї, Мельбурні, Пекіні. А ринки Франкфурта і Шанхаю вже знаходяться на стабільному високому рівні. У цій групі найбільше зростання орендних ставок мав місце на масовому ринку Шанхая (59%) і Сіднея (57%), а також у Берліні (53%) і Франкфурті (42%), говориться в дослідженні.

Компанія виділила перспективні для вкладень міста світу, де протягом наступного десятиліття прогнозується переважна кількість представників покоління Z (15-34-літніх в 2027 році) в порівнянні з поколінням X (50-69 років в 2027 році). Зокрема, це Шеньчжень, Джакарта, Окленд і Остін, відзначають експерти.

Раніше експерти компанії Knight Frank повідомляли, що з початку 2017 року кількість запитів росіян на покупку іноземної нерухомості зросла в два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Першу п'ятірку найпопулярніших російських інвесторів країн склали Німеччина, Італія, Великобританія, Кіпр, п'яте місце поділили Австрія та Швейцарія



Категория: Недвижимость