Верховний суд уточнив правила переселення з аварійного житла


Опубликованно 02.04.2018 01:45

Верховний суд уточнив правила переселення з аварійного житла

Верховний суд Росії роз'яснив, які правові норми застосовуються при призначенні нової квартири переселенцям з аварійного і старого житла. Про це повідомляє «Российская газета».

Приводом для коментаря став позов влади Волгограда до двом мешканкам будинку під знесення, повідомила газета. Нова квартира, яку місто запропонувало для переселення, була більше за площею, однак кімнати в ній виявилися прохідними, а не ізольованими. Жінки вважали це погіршенням житлових умов і, незважаючи на більший метраж, відмовилися переїжджати.

При переселенні з аварійних будинків нове житло надається не для поліпшення умов, а, в першу чергу, з міркувань безпеки, пояснив Верховний суд. У тих, хто стоїть в черзі на поліпшення житлових умов, інші критерії надання житла, та при переселенні з бараків ці критерії не враховуються, сказано в постанові суду.

Інші обов'язкові умови були дотримані: квартира не менше старої, знаходиться в тому ж місті і упорядкована «стосовно до умов того населеного пункту», - зазначено в публікації. Тому Верховний суд ухвалив рішення на користь міської влади, повідомила «Російська газета».

За останні десять років у Росії з аварійного житла розселили понад 1 млн осіб. За заявами влади, програма розселення виконана на 95%.



Категория: Недвижимость