Ломбарди зможуть приймати комунальні платежі


Опубликованно 04.04.2018 00:35

Ломбарди зможуть приймати комунальні платежі

Міністерство фінансів Росії запропонувало розширити функції та повноваження ломбардів. Згідно з новим законопроектом, через ломбарди можна буде переказувати кошти на спецрахунку, що дозволить, серед іншого, оплачувати комунальні послуги. Це випливає з тексту законопроекту, опублікованого на Федеральному порталі проектів нормативних правових актів.

Для одержання такого права ломбарду необхідно буде укласти договори з банком і з організаціями, яким переказуватимуться кошти громадян, уточнено в документі. Щоб приймати від громадян платежі за ЖКГ, ломбард повинен укласти угоду з постачальниками комунальних послуг, керуючими компаніями, податковою службою, судовими приставами і так далі. Громадяни зможуть як просто перевести через ломбард гроші, так і закласти якесь майно і сплатити борги його вартістю.

Також ломбарди отримають можливість працювати цілодобово, повідомила газета. Якщо раніше робочі години ломбарду були обмежені (з 8:00 до 20:00), то тепер ці заклади не зобов'язані закриватися на ніч.

Одночасно посилюється контроль за роботою ломбардів. Для отримання права на діяльність ломбарду повинен бути включений до реєстру Центробанку, зазначено в проекті. За порушення банк зможе виключати ломбарди з реєстру, що прирівняють до позбавлення ліцензії.

Законопроект покликаний поліпшити збирання платежів за ЖКП: згідно з даними Мінбуду Росії, борги росіян за комунальні послуги за півроку зросли на 20% і склали 1,34 трлн руб., половину з яких заборгували фізичні особи.



Категория: Недвижимость